درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1392/6/12 - 10:47:50
تعداد بازدید: 1418
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سریال‌های وارداتی؛ سود کلان و تاثیر منفی
سریال‌های وارداتی؛ سود کلان و تاثیر منفی

تلویزیون به عنوان یکی از رسانه‌های تاثیرگذار نقش  بسیار برجسته در زندگی مردم افغانستان داشته و دارد. در افغانستان تلویزیون یا اولین رسانه تصویری ابتدایی‌ترین قدم خویش را در سال 1357گذاشت و با نمایش برنامه‌های مختلف ایرانی، هندی و افغانی جایگاه مهم در محیط خانواده‌ها به خود اختصاص داد. نمایش موسیقی و برنامه‌های هنری مورد توجه جوانان واقع گردید و زمینه را برای ظهور خوانندگان فراهم نمود.

تاسیس سینما و علاقه‌مندی تماشاچیان بر اهمیت بیش‌تر این هفتمین هنر افزود؛ درست  تا آن‌جا که بر سبک لباس و آرایش جوانان به‌خصوص در شهرهای کلان نیز تاثیر گذاشت.

اما در این میان فلم‌ها و سریال‌های هندی جایگاه ویژه‌ را در میان علاقه‌مندان فلم و سینما به خود اختصاص داد که زمینه را برای ترویج نوع آرایش هندی، لباس هندی، حتا تقلید و رفتار هندی در میان جوانان هموار نمود. فروش پست‌کارت‌های هندی بیش‌تر در معرفی سینمای هند کمک کرد، تا جایی که هنرمند، دانشمند و نخبه افغان در افغانستان کم‌تر شناخته شده بود و هنرمند هندی را همه می‌شناختند. شوق رسیدن به دختران سیاه‌چشم هندی داستان‌های جالبی را در گذشته به‌وجود آورد، به طور مثال حرکت با بایسکل مرد قندهاری از قندهار به هند برای دیدن زن هنرمند هندی یکی از این واقعیت‌های جالب و در نوع خود دردناک آن روزگار بود.

بروز رفتارهایی خشن و کاملن آشکار برای قدرت‌نمایی و ساختن گروه‌های ناهنجار از سوی جوانان و نوجوانان ناشی از غرق شدن در شخصیت کذایی بازی‌گران نقش منفی فلم‌های هندی بود که به نوبه خود تاثیرهای منفی این فلم‌ها را در الگوهای رفتاری جوانان آشکارتر می‌ساخت. از طرف دیگر در بیش‌تر فلم‌نامه‌های هندی داستان‌های غیر قابل باوری جریان داشت که با توجه به نبود معرفی درست از فرهنگ خودی و پایین بودن سطح تحصیل، ضعف استدلال و کم‌کاری وزارت اطلاعات و فرهنگ، بیش‌تر جوانان دیروز را  خیالاتی ساخته و  به دنبال عشق‌های هندی و ثروت‌های هندی تا به دوران پیری می‌پیوستند. این گروه مانند بازی‌گران نقش اول و مثبت فلم، به دنبال رویاهای بی‌کران  نفس کشیدند. این نوع نگرش نسبت به زندگی بیش‌تر جوانان آن روز ما را از درک و هضم واقعیت‌های زندگی دور ساخته و بدون داشتن اعتدال میان آرزوها و جدیت‌شان در مدت زمان کمی به سرخوردگی روحی و روانی دچار کردند که جنگ‌های پی‌درپی و فقر اقتصادی با خیال‌های ناممکن‌شان این زمینه را بیش‌تر فراهم می‌ساخت.

در سال‌های جنگ که شیرازه‌های دولت مقتدر از هم پاشیده بودند، سینماها از فعالیت باز ماندند و در دوره طالبان تلویزیون نیز تعطیل گردید. اما به‌رغم این دگرگونی دسترسی مردم به فلم‌های هندی به صورت مخفی قطع نگردید.

با ایجاد حکومت فعلی و حضور یک دهه آرامش به وضع تلویزیون‌ها رنگ دوباره‌یی بخشیده شد. تولد ده‌ها تلویزیون خصوصی با برنامه‌های متنوع علاوه بر این‌که برای خیلی از این شبکه‌ها یک تجارت موفق بوده است، نگاه‌ خانواده‌ها را نیز به سریال‌ها و فلم‌های خارجی میخ‌کوب کرد. در این میان اما چیزی که مثل گذشته‌های دور، سخت مورد توجه خانواده‌ها قرار گرفته، باز همان نمایش سریال‌های بی‌کیفیت و وقت پرکن هندی است که به شدت بر الگوهای رفتاری جوانان و خانواده‌ها تاثیر منفی گذاشته‌اند.

داستان‌های خیالی که مسخره‌ترین شکل آن زنده شدن مردگان است و تغییر شکل صد درصدی شخصیت‌های مرکزی فلم به شدت بر نوع رفتار و نگرش کثیری از جوانان تاثیر گذاشته و یا گاهی ببیننده احساس می‌کند که فلم‌نامه‌نویس بر منطق او ریش‌خند زده است.

در وضعی که بسیاری از این سریال‌ها شایسته‌ منزلت اخلاقی مردم و جامعه افغانستان نیستند، اما به‌رغم این واقعیت نشر و پخش آن هم‌چنان ادامه دارد. عدم تطابق فرهنگ و باورهای دینی میان دو کشور هند و افغانستان سبب گردیده نمایش این فلم‌ها و سریال‌ها اخلاق اجتماعی را به شدت دچار آسیب نمایند.

به طور نمونه زندگی پر از مشکل یک زن افغان هیچ شباهتی به زندگی زن هندی که می‌تواند تعدد ازدواج داشته باشد، ندارد و همین گونه مشکل یک مرد افغان که هتک حرمت به ناموس‌اش را برابر با مرگ می‌پندارد با مشکل یک مرد هندی که خود همسر خود را تسلیم غیر می‌سازد، متفاوت است. اما متاسفانه مردم افغانستان که سال‌ها محرومیت را از دیدن سینما و تلویزیون تحمل کرده‌اند این سریال‌ها را فقط برای فراموش کردن مشکل‌های روزمره و رفع خستگی تماشا می‌نمایند و دختر یا پسر جوان افغان که همیشه از شناخت الگوهای موثر خودی محروم بوده، الگوی خویش را در این سریال‌ها می‌یابند. این واقعیت به این معناست که دریافت سود بی‌پایان مالک تلویزیون به قیمت تحمیل عوارض بر شخصیت و رفتار خانواده‌ها و جوانان افغان فراهم می‌شود. اما اکنون این سریال‌های هندی جای خودشان را به سریال‌های ترکی داده است که در هوسرانی و شهوترانی دست کمی از سریالهای هندی ندارد.

لذا وزارت اطلاعت و فرهنگ موظف است از پخش و نشر سریال‌ها و فلم‌های که با اخلاق جمعی خانواده‌های افغان سازگار نیستند جلوگیری نموده و در جهت تولید سریال‌های وطنی اقدام‌های لازم و موثر را انجام دهد.

منیره یوسف‌زاده

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/623






*
*

*



نیز بخوانید

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان


بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان


حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند


انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد


ممنوعیت آموزش زنان و دختران سبب خود‌کشی و خود آزاری آنان شده است


افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد


در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند


تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری


افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند


توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان


وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است


حکومت طالبان برای خارجی‌ها در کابل شهرک می‌سازد


سفر مقامات شرکت برشنا برای تمدید قرارداد برق به ازبکستان


قربانی شدن نزدیک به 500 تن از اثر مواد انجار ناشده


قطع گسترده‌ی برق وارداتی به افغانستان


تصویب طرزالعمل جلوگیری از رسم و رواج‌های ناپسند


تغییر نام چندین چهارراه و جاده در کابل و ولایات


نگرانی از شرایط نامناسب پناهجویان افغان در ابوظبی


هشدار کمیته بین‌المللی نجات از بحران بشری فزاینده در افغانستان


کاهش ۵۰ درصدی تردد شهروندان افغان از مرز شرقی ایران


ممنوع شدن فروش اعضای بدن از سوی حکومت طالبان


جهان از نقض آشکار حقوق بشر در افغانستان جلوگیری کند


تطبیق ده‌ها پروژه انکشافی در ولایت بامیان


استفاده زنان از تلیفون‌های هوشمند در کندهار حرام اعلام شد


نیاز ۲۳ میلیون شهروند افغان به کمک‌های فوری





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.